Chinees? 'n Makkie!, deel 2 - Aanbieding v.€ 38,50 voor:

€ 19,95
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad
Levertijd: Niet meer leverbaar! dag(en)

Beschrijving

Tin Chau Tsui
ISBN: 978-90-469-0089-5
Coutinho Uitgeverij
182 pag. paperback 21 x 30 cm 2015

Chinees? 'n Makkie! - Deel 2
Chinees? 'n Makkie! is een communicatieve taalmethode voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De methode richt zich op het leren lezen, spreken en luisteren, en op het leren van Hanyu Pinyin, waarmee de leerlingen in het Chinees kunnen typen en chatten. De grammatical staat in dienst van de communicatie: alleen waar het voor de begrijpelijkheid nodig is, wordt deze uitgelegd.
Werden in Deel 1 vooral woordjes geoefend, in dit tweede deel ligt de nadruk op zinnetjes en dialogen. Ook worden in de lessen veel nieuwe karakters behandeld, terwijl de karakters uit het eerste deel worden herhaald. Daarnaast bevat het boek nieuwe soorten opdrachten, zoals kijkopdrachten waarbij leerlingen op een actieve manier moeten omgaan met de Chinese taal in bijvoorbeeld reclames. Ten slotte wordt de taalwijzer geïntroduceerd, die een dieper inzicht in bepaalde aspecten van de Chinese taal geeft.
Chinees? 'n Makkie! Deel 2 is speciaal ontwikkeld voor Nederlandstalige leerlingen van ongeveer dertien tot vijftien jaar. De inhoud en de didactische opzet sluiten aan bij hun belevingswereld. Zo bevat het material veel visuele aspecten en is er rekening gehouden met een spanningsboog van een kwartier. De vaardigheden die worden behandeld sluiten aan bij de richtlijnen van het Europese Referentiekader en veel oefeningen zijn gebaseerd op de manier van toetsen van het Staatsexamen Chisese taal voor buitenlanders.
Bij dit boek hoort een website met interactief oefenmateriaal en audio- en videofragmenten. Voor docenten is een handleiding beschikbaar, met didactische tips en de antwoorden op de oefeningen.
Tin Chau Tsui is senior docent Chinees aan de Hogeschool Zuyd en sinds 2004 de eerste docent Chinees in het voortgezet onderwijs in Nederland. Hij is geboren in Hongkong en opgegroeid in Nederland.