Stel uw vraag/Contact us:

Ons verhaal

MING YA CHINESE BOEKHANDEL

Sinds 1 oktober 2022 is Ming Ya een webshop met afhaalpunt. U kunt online, per e-mail of telefonisch uw bestelling plaatsten. Uw bestelling kan ook afgehaald worden op Doddendaal 30 Amsterdam-Buitenveldert. We staan zoals altijd voor u klaar!

Hoe het begon

Aan de Geldersekade, in het hartje van Chinatown, dichtbij het Centraal Station van Amsterdam, ligt de eerste Chinese boekwinkel van Nederland, Ming Ya. Sinds 1983 is onze bijzondere winkel als toegangspoort tot kennis over China opgezet en heeft zij een enorm assortiment literatuur en informatie met betrekking tot China en Chinezen overzee. De boekwinkel bevat zowel Nederlandstalige, Chineestalige en Engelstalige boeken. Het Chineestalige woordenboekenassortiment behoort tot een van de grootste in Nederland, maar u vindt er, naast andere Aziatische talen als Vietnamees, Thai e.d,. ook woordenboeken aangaande allerhande Chinese dialecten zoals Kantonees, Amoy en zelfs historische publicaties op het gebied van het Hakka-dialect.

Indien u Chinees wilt leren, dan vindt u bij Ming Ya ook alle taalcursussen Chinees die ooit zijn gepubliceerd. Welke informatie u ook zoekt, op het gebied van examens Mandarijn-Chinees, officiële certificaten of opleidingen, Ming Ya kan u verder helpen. Voorst bevat het assortiment taalcursussen tevens leergangen speciaal geschikt voor kinderen. Ook leergangen Nederlands als 2e taal speciaal voor Chineestalige cursisten kunt u bij Ming Ya vinden. De meeste leergangen bevatten tevens geluidscd's of audio online.

Het assortiment boektitels van Ming Ya betreft alle denkbare onderwerpen. Een greep uit deze onderwerpen: Chinese schilderkunst -en techniek, Chinese en Japanse kalligrafie en kalligrafische technieken, acupunctuur, kookkunst en Chinese voeding -en kruidenleer, economie, geschiedenis, poëzie, kinderboeken, romanliteratuur, reisgidsen en landkaarten, literatuurwetenschappen, Boeddhisme, Taoïsme, Chinese klassieken, Feng Shui, maar ook martiale kunsten als Kung Fu, Tai Ji Quan, Wudan, Choi Li Fut, Jeet Kune Do, Wing Chun en soortgelijke kunsten. Een keur van instructie DVD's vullen het assortiment aan.

Op het gebied van muziek en film heeft Ming Ya eveneens een uitgebreide en excellente collectie. In het muziekgenre bijvoorbeeld: zowel klassieke als moderne Chinese muziek, folksongs, meditatiemuziek, moderne Chinese popzangers, feestmuziek, karaoke, religieuze muziek en nog veel meer, zowel op muziek CD als op DVD. Op het gebied van film, de nieuwste DVD's van uitzonderlijke filmakers als Ang Lee (The Wedding Banquet), Zhang Yi Mo (Raise of the Red Latern), maar ook uitvoeringen van wereldberoemde Beijing operagezelschappen met klassieke Chinese genrestukken en nog veel meer.

Zoekt u naar kunstartikelen en geschenken? Dan heeft Ming Ya een grote keuze voor u: handgemaakte boekenleggers en ansichtkaarten, I Jing munten, Chinese inkt, schilder en kalligrafeer penselen, Chinese verf en rijstpapier; waaiers en vliegers, naamstempels, jaden en gegraveerde hangers, maar ook Kung Fu wapens, Tai Ji Quan zwaarden, dans -en gevechtswaaiers.

De rustieke en Aziatische sfeer van de winkel garandeert tevens bijzondere ontspanning tijdens het winkelen. Wij geven u alle tijd om rond te kijken en vragen te stellen. Boeken die wij niet ter plekke in het assortiment hebben kunnen wij ten alle tijden voor u bestellen. Wij helpen u bij uw zoektocht naar informatie.

Ming Ya publiceert eveneens boeken. Onder haar publicaties de volgende titels:

Het verhaal achter Chinese karakters / Chinese goden en symbolen / Overleven in het chinees / De spiegel van het schrift - Een leergang Nederlands voor chineestaligen / Oxford Beeldwoordenboek Nederlands-Chinees / Nederlandse grammatica voor chineestaligen / Pocketwoordenboek Nederlands-Chinees / Chinees-Nederlands woordenboek / Chinese feesten / De bank van de wachtende moeder / De pot met honderd vaders / De gouden bijl / De toverparels / De wolf in en uit de zak