Achter de Chinese Muur-Geschiedenis van China's isolement 1000 v.C.-2000 n.C.

€ 29,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

Julia Lovell
ISBN: 978-90-712-0678-8
Spectrum Uitgeverij
456 pag. paperback 15 x 23 cm

Epische vertelling van de veroveringen en ineenstortingen van het Chinese Rijk In Achter de Chinese Muur gebruikt Julia Lovell de Muur als metafoor voor openheid en geslotenheid het toelaten en afweren van buitenstaanders tijdens drie millennia Chinese geschiedenis. Aan de hand van de geschiedenis van het belangrijkste monument van China onderzoekt Julia Lovell de geschiedenis van China en zijn betrekkingen met de buitenwereld. Achter de intimiderende lengte van de Muur gaat een complexe geschiedenis van het Chinese zelfbeeld en van het Chinese beeld van de buitenwereld schuil. Lovell weet op levendige wijze het verhaal van de Muur te verbinden met de geschiedenis van het Chinese Rijk en het grensbeleid dat gedurende drie millennia gevoerd is. Ze weet de immense omvang van de Muur terug te brengen tot een menselijke maat door te schrijven over de keizers die opdracht gaven tot bouw van de verschillende delen, de mensen die bij de bouw betrokken waren, de soldaten die de Muur verdedigden en de vele miljoenen die stierven op de Muur.

In haar boek ontrafelt en demystificeert Lovell het beeld zoals wij dat nu van de Muur hebben een belangrijke toeristische attractie, een indrukwekkende constructie die zichtbaar zou zijn vanaf de maan.

Julia Lovell werkt aan Cambridge University als docente Chinese Geschiedenis en Literatuur. Zij is een van de meest veelbelovende jonge wetenschappers van deze prestigieuze universiteit. Lovell heeft verschillende Chinese romans vertaald en schrijft regelmatig over China voor The Guardian, The Times, The Economist en The Times Literary Supplement.